top of page
Zoeken
  • eliseyng

Keuzebegeleiding bij pensioenkeuzes: verschillende invalshoeken leiden tot succes

Het valt me op dat het onderwerp Keuzebegeleiding vaak vanuit een specifieke invalshoek bezien wordt. Bijvoorbeeld erg juridisch of juist vanuit een communicatief perspectief. Echter, voor een succesvolle implementatie is het van belang om het vraagstuk integraal te bekijken.

Zo is wet- en regelgeving uiteraard een relevante invalshoek. Maar ook het deelnemersperspectief geeft houvast, wat de behoefte van deelnemers en kenmerken van de eigen populatie in zich heeft. Gedragsinzichten, nieuwe technologische mogelijkheden en de eigen identiteit van het pensioenfonds spelen tevens een belangrijke rol.

Het vaststellen van de scope van Keuzebegeleiding is essentieel. Voor welke klantreizen en keuzemomenten wil het fonds begeleiding aanbieden? Hierin zit een stuk maatwerk, omdat de kenmerken van de eigen regeling en de deelnemerspopulatie hierbij relevant zijn.

Om tot een weloverwogen invulling te komen moet het pensioenfonds ook kijken naar de risico’s en de impact die de gewenste ambitie heeft op het pensioenfonds en de uitvoeringsorganisatie. In hoeverre zijn deze risico’s en impact acceptabel voor het pensioenfonds en tevens uitlegbaar richting de werkgever(s) en deelnemers?

Simpl Consulting in Pensioen houdt zich bezig met dergelijke vraagstukken en begeleidt pensioenfondsen en uitvoeringsorganisaties bij het bepalen van hun koers ten aanzien van Keuzebegeleiding.  Ik maak graag een afspraak om eens door te spreken wat voor uw pensioenfonds de juiste aanpak is.

12 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page